Hvor meget kan jeg låne?

hvor meget kan jeg låneBefinder du dig en situation, hvor du skal til at investere i en ny bolig, er det vigtigt at vide, hvor meget du egentlig kan låne, da dette giver dig en idé om, hvad din bolig reelt set må koste. Her hos beregnlån.dk har vi gjort det nemt for dig at finde ud af, hvor meget du har råd til via vores låneberegner. Du skal blot indtaste dine personlige oplysninger, så du hernæst hurtigt kan finde ud af, om du egentlig har råd til den bolig, du er på udkig efter, eller om du er nødsaget til at justere lidt på dine forventninger. Du skal dog i forbindelse med dette huske på, at beregningen udelukkende er vejledende, og den giver dig således blot et overslag på, hvad du ca. kan forvente at købe bolig for, men du bør kontakte din rådgiver for en mere præcis beregning.

Ved at gøre brug af vores beregner kan du således få et samlet, hurtigt og nemt overblik over, hvor meget du kan få til lån til bolig eller lån til hus, så du kan finde ud af, hvad du egentlig har at gøre godt med.

[adservice-comparison-feed]

Hvor meget kan jeg låne til hus?

Er du interesseret i at vide, hvor meget du kan få i boliglån, er dette desværre ikke så simpelt et spørgsmål at få besvaret, eftersom der er mange faktorer, der har indflydelse på, hvor stort et boliglån du kan få. Du bør først og fremmest bruge vores låneberegner, men der er også andre tommelfingerregler, du kan bruge. For eksempelvis reglen med at såfremt du skal låne hele beløbet til køb af din bolig, har du råd til at købe en bolig med en kontantpris på mellem 3 og 3,5 gange din husstands årsindkomst. Her er det ligeledes vigtigt at huske på, at denne regel blot er en pejling, og den giver dig dermed ikke et nøjagtigt billede af, hvad du kan låne. Reglen gør sig eksempelvis ikke gældende, hvis du af den ene eller anden årsag har et særligt højt forbrug, eller hvis du har anden gæld. I tilfælde af anden gæld ved forskellige finansielle virksomheder, særligt hvis der er høje renter på gælden, så kan det være en fordel at samle lån og på den måde få en bedre fremtidig økonomi.Og såfremt du har friværdi i din nuværende bolig eller opsparing, kan du evt. låne til en bolig med en højere kontantpris, end reglen egentlig indikerer.

Herudover skal du også huske på 5%-reglen, som betyder, at du som udgangspunkt ved køb af lejlighed eller hus skal have en opsparing på 5% af købesummen, som skal bruges som kontant udbetaling. Det er således en rigtig god idé at sørge for at spare op, inden du investerer i en ny bolig.

Hvad skal jeg være opmærksom på, før jeg låner?

Når du skal ud at låne penge – og dette gør sig især gældende, hvis det er første gang, du gør det – kan det godt være lidt af en omvæltning, da der er meget at holde styr på, så tungen skal holdes lige i munden. Der er først og fremmest låneudbydernes betingelser, der kan virke uforståelige, og herudover er der også mange nye og komplicerede fremmedord. Men det er særligt vigtigt, at du her tager dig god tid til at forstå det hele og sætte dig ordentligt ind i tingene, da dette med garanti vil komme til at gavne dig på et senere tidspunkt. Det er desuden vigtigt, at du er realistisk om, hvor meget det egentlig er nødvendigt at låne samt hvornår, du vil kunne tilbagebetale pengene. Lav evt. et budget, og læg penge til side, når det er muligt og sørg for at sikre din indkomst vha. a-kasse, lønsikring mv.. Det er en rigtig god idé at sætte de tilsidesatte penge ind på en separat konto, så du dermed undgår at komme til at bruge dem.

Der er desuden nogle finansielle termer, som er vigtige at kende til, såsom renter og ÅOP. De fleste er bekendte med, hvad renter er, men nogle steder kan renten være omregnet, eksempelvis ved at være oplyst kvartalsvis – så det er noget, du bør være opmærksom på. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og dette begreb er en vigtig indikator for, hvor dyrt et lån, der reelt set er tale om. Du bør dog være opmærksom på, at ÅOP i visse tilfælde kan være misvisende høj, og det gør sig især gældende ved kortfristede lån på under et år. Det skyldes, at ÅOP er en årlig opgørelse, hvilket betyder, at procentsatsen er meget høj.