Boliglån beregner

boliglånBeslutningen om at købe ny bolig er uden tvivl en kæmpe beslutning, da det har økonomiske konsekvenser for dig mange år fremover, og herudover knytter man sig hurtigt til et nyt hus, da man tilbringer meget tid i det. Det er derfor utroligt vigtigt, at man sørger for at tænke sig grundigt om, inden man træffer en endelig beslutning, og et boligkøb bør således altid ske ud fra alle de rette forudsætninger, så du kan træffe beslutningen på et solidt informationsgrundlag. Men ud over at skulle finde den helt rette bolig, er selve boligfinansieringen ligeledes et vigtigt aspekt ved boligkøb, og i og med at man har med så store beløb at gøre kan selv de mindste forbedringer i afdragsordninger og boligrenter have stor effekt på det samlede rådighedsbeløb i sidste ende. Du bør således vælge at benytte dig af vores boliglån beregner her på beregnlån.dk, så du får muligheden for at sammenligne flere forskellige lån til bolig – du kan på den måde finde frem til det bedste boliglån, der stemmer overens med alle dine specifikke ønsker og krav.  

Et boliglån er et banklån, som du frit enten kan bruge til at låne i boligens friværdi eller til at finansiere et huskøb. Når man vælger at investere i en ny bolig, er det kun muligt at finansiere det via et realkreditlån på 80% af den samlede købesum, hvilket gør, at du er nødsaget til at finansiere de sidste 20% selv – dette kan enten gøres vha. et boliglån i banken eller fra egen opsparing. Det er dog i forbindelse med dette vigtigt at nævne, at såfremt der er tale om en ubebygget grund, er det kun muligt at finansiere henholdsvis 60% og 40% med et realkreditlån, og da et boliglån som regel fås til en højere rente end et realkreditlån, anbefaler vi, at man først får tilbagebetalt boliglånet og herefter betaler realkreditlånet.

Det er desuden vigtigt at nævne, at du altid bør indhente flere lånetilbud, og det bør desuden være fra andre steder end blot fra din egen bank. I og med at lånebeløbet på det pågældende boliglån kan være meget højt, kan selv de allermindste gebyrer og renteforskelle have stor betydning ift. de samlede omkostninger på de forskellige lån. Ved at anvende vores boliglån beregner her på beregnlån.dk kan du sammenligne målene med hinanden.

[adservice-comparison-feed]

Beregn boliglån med vores låneberegner

Står du således i en situation, hvor du har fundet dit drømmehus og derfor skal optage et boliglån, giver vi dig muligheden for at beregne boliglån ved at sammenligne dem med hinanden, så du på den måde kan finde frem til lige netop det lån, der passer bedst til dig og din familie. Benyt dig af vores nemme og enkle boliglån beregner til boligfinansiering, så du hurtigt og nemt kan finde billige boliglån.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ofte kan være utroligt svært at finde frem til de rette boliglån, da boliglånsmarkedet nemt kan fremstå som en uoverskuelig jungle med en masse svære fagbegreber. Men her hos beregnlån.dk har vi gjort hele boliglånsprocessen meget mere simpel og gennemskuelig for dig, så du kan være sikker på, at du ikke bliver snydt. Har du således brug for lån til bolig, bør du anvende vores smarte boliglån beregner, så du kan beregne boliglån. Det er nemt, smart og hurtigt, og man behøver derfor ikke at være ekspert inden for området for at kunne finde ud af at anvende den.  

Find det bedste og billigste boliglån

Helt konkret fungerer vores boliglån beregner ved, at den giver dig en samlet oversigt over alle de relevante lån, du kan optage, som alle naturligvis matcher med netop dine krav. Du skal blot indtaste den ønsket løbetid på lånet, hvorefter du vil blive præsenteret for samtlige lån, som stemmer overens med de specifikke krav, du har indtastet i beregneren. Du skal herefter på egen hånd vurdere, hvilket lån du mener bedst passer til dig og din families behov, og i forbindelse med dette er det særligt vigtigt, at du kigger efter lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er således det samlede beløb, du skal tilbagebetale for dit lån, og det omfatter bl.a. stiftelsesgebyrer, renter osv. Såfremt du ønsker at opnå den mest nøjagtige sammenligning af de forskellige lån, er det derfor essentielt, at du sørger for at sammenligne ved at kigge på ÅOP over den samme årrække. Du sikrer nemlig dermed, at de samlede omkostninger er direkte sammenlignelige hos de låneudbydere, som du ønsker at sammenligne via vores boliglån beregner.

Hvor meget kan jeg låne til bolig?

Det varierer fra person til person og fra udbyder til byder, hvor meget du er godkendt til at låne. Det gør, at det er en rigtig god ide at ansøge om at låne penge fra flere udbydere end blot én – man anbefaler faktisk helt op til tre – da du således får mulighed for at sammenligne de forskellige priser og dermed vælge det billigste. Du kan på den måde spille de forskellige banker ud mod hinanden, da de jo bliver presset ud i at skulle give dig det bedste samt billigste tilbud.

Du bør desuden være opmærksom på, at banken tager pant og sikkerhed i din bolig, når du optager et boliglån, og det gør, at banken har en større sikkerhed for at få pengene tilbage.

Omlægning af boliglån

Da realkreditlån er baseret på obligationer, og i og med at kursen på disse enten stiger eller falder, når renten ændrer sig, giver det dig mulighed for at omlægge dit realkreditlån og enten få en lavere ydelse eller mulighed for at lægge loft over stigningen i kursværdien af din gæld. En omlægning af dit boliglån vil sige, at du indfrier dit eksisterende boliglån og herefter optager et nyt. Du kan både vælge at omlægge lån med en variabel rente eller fast rente, men der vil typisk være størst gevinst ved at omlægge boliglån med fast rente, også kaldet obligationslån. Det skyldes, at denne type boliglån er konverterbart, hvilket betyder, at du har ret til at indfri lånet til maksimalt kurs 100. Det er en god ide at have afklaret forinden, om dine specifikke planer med boligen har ændret sig, da dette kan have betydning for, hvilken type lån du skal vælge. Overvej desuden om dit mål er at spare op nu og forbruge senere, eller omvendt, samt hvor længe du ønsker at blive boende i boligen. Endelig kan det være godt at overveje, hvordan du forventer, at renten udvikler sig over tid, samt hvilke andre planer du har for din økonomi netop nu.