ÅOP beregner

Hvorfor er ÅOP vigtigt at kende til?

Når man skal låne penge, er det således vigtigt, at man kigger på ÅOP, da dette tal angiver, hvor meget lånet reelt set kommer til at koste dig om året, angivet procentvis af din samlede gæld. Det er vigtigt at kende til ÅOP, eftersom mange danske låneudbydere frister med lave renter, men det er langtfra sikkert, at et lån med en lav rente er lig med det billigste lån. Langt de fleste lån er også pålagt opkrævningsgebyrer og stiftelsesomkostninger, og disse beløb kan være altafgørende for den endelige lånepris – og du bør således altid gå efter den laveste ÅOP, da dette er den egentlige pris på lånet. Dog skal man være opmærksom på at ved kortfristede lån så bliver ÅOP meget høj, men i kroner er låneudgiften ikke nødvendigvis så høj.

[adservice-comparison-feed]

ÅOP billån

Billån beregnerVed at kende til ÅOP kan du nemt og hurtigt sammenligne billån på kryds og tværs, på trods af at nogle lån måske har en højere rente samt lavere gebyrer, mens andre har højere gebyrer og en lavere rente. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke blot kan anvende ÅOP blindt uden omtanke, da du naturligvis kun kan sammenligne billån, der er ens – de skal således f.eks. have samme løbetid og samme type rente. Herudover skal du se positivt på lån enten uden eller med lave startomkostninger, da du med disse får bedre fradragsmuligheder i skat, og desuden en billigere mulighed for at komme ud af lånet, såfremt du indfrier før tid.

ÅOP lån

Det er ligeledes vigtigt at anvende ÅOP i forbindelse med andre typer lån, såsom forbrugslån, da ÅOP i sidste ende hjælper dig med at afgøre, hvilket lån der er det billigste. Såfremt du ikke sammenligner forbrugslånenes ÅOP, kan det i værste fald ende med, at du kommer til at betale for meget for det pågældende lån, og det kan bringe dig i økonomiske vanskeligheder på sigt. Så for at være helt sikker på, at du ikke betaler mere end nødvendigt, bør du sammenligne forbrugslånene på deres ÅOP.